Šećer pod markom AGRAGOLD dio je tradicije i kvaliteta proizvodnje koji dolazi iz AGRANA-STUDEN grupe, međunarodne korporacije sa sjedištem u Beču.

Svojim AGRAGOLD šećerom snabdijevamo tržišta Europske unije (Slovenija i Hrvatska) i Zapadnog Balkana iz fabrika u Austriji, Mađarskoj i STUDEN-AGRANA Rafinerije šećera u Brčkom, Bosni i Hercegovini.

Sav šećer koji se proizvodi i pakuje pod markom AGRAGOLD podliježe najznačajnijim standardima proizvodnje i kvaliteta.

AGRANA Zucker GmbH sa svojim fabrikama u Tullnu i Lepoldsdorfu blizu Beča je jedini proizvođač šećera u Austriji. Zajednički kapacitet austrijskih fabrika za proizvodnju šećera od šećerne repe iznosi 400.000 tona šećera godišnje.

Magyar Cukor Zrt. posluje kao kćerinska firma AGRANA Grupe u Mađarskoj. Sa svojom proizvodnjom u Kaposvaru i pakirnim centrom u Petohazi predstavlja glavnog proizvođača šećera u Mađarskoj i jednog od glavnih snabdjevača AGRAGOLD šećera za tržište Europske unije.

STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera d.o.o. Brčko je nastala zajedničkim ulaganjem STUDEN & CO Holdinga i AGRANA Grupe i predstavlja jedinu rafineriju šećera u Bosni i Hercegovini. Kapacitet proizvodnje rafinerije je preko 180.000 mt kristalnog bijelog šećera koji kao sirovinu koristi sirovi šećer sa svjetskih tržišta.