Некои велат дека шеќерот е шеќер. Ние велиме шеќерот е АГРАГОЛД! Повеќе од една деценија, во Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина и во дел од Западниот Балкан, АГРАГОЛД  е присутен на полиците на трговските синџири и е незаменлива состојка во кујните на домаќинствата. Иако во текот на своето постоење, марката АГРАГОЛД го менуваше изгледот, секогаш го задржуваше  карактеристичниот црвен дизајн на пакувањето и бескомпромисниот висок квалитет на шеќерот.

За големите и мали домаќинства, за сите што сакаат да прават колачи, слатки, слатко, џемови или едноставно сакаат да ги засладат своите топли или ладни пијалаци, АГРАГОЛД  има идеален производ во својот асортиман на бел шеќер. Сите производи од марката АГРАГОЛД  се произведени според највисоките стандарди на технологијата во прехранбената индустрија. Нивниот квалитет се контролира во сите фази од процесот на производство, како и при снабдувањето со суровини.

Покрај белиот кристален шеќер, АГРАГОЛД  во својот асортиман има и шеќер во коцка, шеќер во прав и кафеав шеќер. Наскоро асортиманот ќе го збогатат и низа други специјални видови на шеќер, за уште подобро да ги задоволи желбите на своите потрошувачи.