Шеќерот е двигател на организмот

На организмот, всушност, шеќерот му е потребен. Шеќерот е гориво на нашето тело. Проблемот се јавува единствено тогаш, кога шеќерот го внесуваме во организмот во прекумерни количини.

Во иshраната од 2000 калории дневно, шеќерот треба да сочинува околу 200 калории. Затоа, нема потреба да се лишите од вашиот омилен десерт, сé додека имате самоконтрола во внесувањето на шеќер во организмот, уживајте во секој сладок залак, што го прави секој ваш ден поведар и поубав.